Leírás és Paraméterek
Összetevők: nyers nádcukor,kukoricalisz,kukoricakeményítő,édes csillagfürtliszt,1,3 citromlépor,0,4 % citromhéj,0,1 % citromolaj, kelősztőszer:nátrium-hidrogén-karbonát,savanyítószer:kálium-tartarát, só,sűrítőszer:szentjánoskenyérgumi,emulgeálószer:lecitinek(napraforgó)
Citrommáz:porcukor,0,1 % citromolaj
Nyomokban szóját,zellert,mustárt,szezámot,csillagfürtöt és dióféléket tartalmazhat.
Tápérték 100 gr elkészített termékben. | |
Energia | 1425 kj/ 339 kcal |
Zsír | 11 gr |
Szénhidrát | 57 gr |
-ebből cukrok | 30 gr |
Rost | 1,2 gr |
Fehérje | 2,3 gr |
Só | 0,46 gr |
Vélemények
Receptajánló
Ha az élet citromot ad ,készíts tortát belőle.A mY Lemon Cake sütőkeverékkel könnyű,citromos süteményeket,muffinokat vagy szeleteket készíthetsz.A citromos süteménynek különösen gyümölcsös aromát ad a valódi citrom héjából és az extra citromos mázzal bolondítják meg.
Hozzávalók:
300 ml szója ital
100 gr lágy margarin
1 evőkanál víz a citromos mázhoz.
Forma 20-25 cm
Kézi mixer habverővel
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 0C ra légkeverésre.A sütőformát jól kivajazzuk.A szójaitalt, a margarint és a süteménykeveréket egy keverőtálba tesszük és jól összedolgozzuk egy mixerrel.Először alacsony fokozaton keverjük,majd magas fokozaton míg egynemű tésztát kapunk.A tésztát belesimítjuk a formákba.Tűpróbáig sütjük kb 50-60 percig.Ha a sütemény ráragad a fapálcára süssük még kb 5 percig.Először 15 percig hagyjuk hülni a süteményt a formában,majd borítsuk ki egy rácsra.
A citrommázhoz való keveréket keverjük össze egy evőkanál vízzel vagy citromléval és még melegen kenjük a tortára.