Leírás és Paraméterek
A fekete rizs rövid szemű és magas rosttartalmú rizsfajta. A fekete rizs magas antocianin tartalma miatt fekete, ez az antioxidáns felel a cékla, vagy a vöröskáposzta színéért is. Íze miatt alkalmas sós és édes ételek készítéséhez is. Főzés előtt a szemek feketék, kifőzve viszont sötétlilává válnak. Szénhidrátban szegény, azonban rostban és olyan növényi anyagokban gazdag. Nem keverendő össze a vadrizzsel.
Ásványi anyagok: kálium, kalcium, magnézium, vas, foszfor, nátrium.
Vitamin: A, B6, E.
Felhasználás: ajánlott rizsételek, sushi és desszertek készítéséhez.
Tápanyagtartalom (100g-ban) | |
Kalória | 1515Kj / 362Kcal |
Fehérje | 7,5 g |
Szénhidrát | 76,17 g |
Zsír | 2,47 g |
Rost | 3,4 g |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Segítsd munkánkat Írd meg véleményed! :)