Már régen ettél egy igazán pihe-puha, omlós, édesen gyönyörű túrós batyut? Ha mentes étrendet követsz, ezt a receptet is követned kell!
A tészta hozzávalói: |
|
---|---|
50 g | tejmentes margarin |
1,5 dl | növényi tej |
1 csomag | porélesztő |
2 db | tojás |
100 g | Fannizero MagicMix |
1 csipet | só |
A töltelék hozzávalói: |
|
---|---|
1 doboz | Fino Vegajo Cottage |
1 db | tojás |
2 tk | Fannizero MagicMix |
3 tk | Fannizero MagicSweet |
ízlés szerint mazsola (Biorganik Bio Mazsola) vagy áfonya(Édenprémium Aszalt Áfonya)
|
Elkészítés
-
A tejet felmelegítjük, felfuttatjuk benne a porélesztőt és felolvasztjuk a margarint.
-
A 2 tojást felverjük egy villával, majd beleöntjük a felfutott élesztőt, margarint, sót és a MagicMixet.
-
Összekeverjük, majd egy nyújtólapon egyneművé gyúrjuk. Hagyjuk kb. 5 percet kelni. Ezután kinyújtjuk téglalap formává, és 8 részre vágjuk.
-
A töltelékhez valókat összekeverjük és ráhalmozzuk a kis négyzetek közepére, majd mind a négy sarkát középre hajtjuk.
-
Sütőpapíron kb. 50-70 fokon kelesztjük fél órát, majd 160 fokon sütjük, míg szép barna nem lesz. Konyharuhán hagyjuk kihűlni.
Bizony, ilyen egyszerű ez a gluténmentes és tejmentes batyu. Mentesen étkezve sem kell lemondanod a legfinomabb falatokról! Megannyi ízélményt rejteget ez a mámoros tésztacsomag. A Fannizero MagicMixnek hála - sok gluténmentes alternatívával szemben - a tészta egyáltalán nem lesz száraz, ráadásul 100 gramm termékben kevesebb mint 1 gramm szénhidrát van, így a diétád közben is büntetlenül „bűnözhetsz” vele. Kizárólag bambuszrostból és útifű maghéjból készül, melyek tökéletes elegye adja ezt az utánozhatatlan keveréket. A kedvenc növényi tejeddel, a Fino Vegajo Cottage vegán túróval, a Fannizero MagicSweet édesítővel és egy kis mazsolával vagy áfonyával felturbózva a család új kedvenc péksütije lesz.
Próbáld ki és küldd el nekünk a kész túrós csodát, oszd meg velünk a mentes sütés élményeit!